Wie ben ik?

Ik ben Ilja Tromp, Lichaamsgericht Therapeut, Massagetherapeut, Coach & Trainer. Ik heb 16 jaar met enorm veel passie als Artiesten Manager & Coach in de muziekindustrie gewerkt, een mix tussen strategische & creatieve plannen maken, coaching en de dagelijkse gang van zaken. Mijn liefde voor het vak zat hem veelal in de diversiteit aan mogelijkheden die te bieden had en de diversiteit aan mensen waar ik mee heb mogen werken. Vooral dit laatste was voor mij een aanleiding om me de afgelopen jaren naast mijn werk in de muziekindustrie te laten opleiden tot Lichaamsgericht Therapeut en Embodiment Coach.

Alle kennis van 16 jaar muziekindustrie en het bedrijfsleven combineer ik nu met al mijn nieuw opgedane kennis over lichaamswerk. En met enorm veel plezier deel ik dit als trainer, coach en therapeut.

In alles wat ik doe ben ik altijd enorm geboeid door de mensen waar ik door word omgeven en ons gedrag als mens. Waarom reageren we zoals we dat doen, hoe gaan we om met aandacht, met wat iedereen van ons vindt en de druk en prikkels van buitenaf? Wat doet hiërarchie met het gedrag van mensen? Hoe verhoud je je als mens tot de wereld, tot je werk en tot anderen? En waarom verhoud je je op die manier? Wat speelt daarbij een rol? Hoe werkt ons systeem en waarom werkt het zo?

En dus voelt het heel natuurlijk om als therapeut, coach en trainer mensen te begeleiden in hun eigen onderzoek naar wie zij zijn, het menselijk lichaam, het zenuwstelsel, hoe we gevormd worden door wat er in ons leven gebeurt en hoe dat zich uit in ons gedrag en in het lichaam. Ons zenuwstelsel dient ons altijd, het zorgt ervoor dat ons lijf zich onder alle omstandigheden aanpast naar de beste overleving. Maar soms is het langdurig aangepast op een overleving die nu niet meer dienend hoeft te zijn. Bijvoorbeeld door stress, doordat je te veel op je bord hebt liggen, niet weet wat je precies wil, of doordat je het moeilijk vindt grenzen aan te geven en je alsmaar door blijft gaan of doordat er veel van je gevraagd wordt in de huidige maatschappij. Of misschien wel door een scheiding of een verlies, of andere pijnlijke en verdrietige ervaringen recentelijk of in je jeugd, of door ander trauma wat je is overkomen.

Ook arbeidsprocessen, bedrijfssfeer, de manier waarop projecten tot stand komen en uit worden gevoerd etc. worden altijd beïnvloedt door de realiteitswereld waarin iemand leeft en de staat van zijn van de mensen die erbij betrokken zijn. Wanneer deze mensen in hun kracht staan en op de juiste plek zitten, dan worden projecten over het algemeen goed uitgevoerd en dan heerst er vaak een evenwichtige onderlinge sfeer en verlopen arbeidsprocessen meestal efficiënt en optimaal. Wanneer iemand bijvoorbeeld niet op zijn plek zit of te maken heeft met veel stress en dat niet weet te reguleren dan heeft dit automatisch invloed op de werksfeer en op de werkprocessen en uitvoering van projecten. Een heel logisch proces en een proces wat als coach en lichaamsgericht therapeut goed positief te beïnvloeden is.

Locaties:

Bussum: Het Ontwikkelhuis, 1e Industriestraat 25B
Amsterdam: Studio Veerkracht