Wie ben ik?

Ik ben Ilja Tromp en ik heb 16 jaar met enorm veel passie als Artiesten Manager & Project Manager in de muziekindustrie gewerkt, een toffe mix tussen strategische & creatieve plannen maken, coaching en de dagelijkse gang van zaken. Mijn liefde voor het vak zat hem veelal in de diversiteit aan mensen waar ik mee heb mogen werken en de eindeloosheid aan mogelijkheden. 

Alle kennis van 16 jaar muziekindustrie en het bedrijfsleven combineer ik nu met al mijn nieuw opgedane kennis over lichaamswerk. En met enorm veel plezier deel ik dit als trainer, embodiment coach, massagetherapeut en lichaamsgerichte therapeut.

Wat me altijd het meest geïntrigeerd heeft in mijn werk in de muziek zijn de mensen en ons gedrag als mens. Waarom reageren we zoals we dat doen, hoe gaan je om met aandacht, met wat iedereen van je vindt? Waarom verlangen fans bijvoorbeeld zo naar het zijn in de nabijheid van een artiest? Wat doet hiërarchie met het gedrag van mensen? Hoe verhoud je je als mens tot de wereld, tot je werk en tot anderen? En waarom verhoud je je op die manier? Wat speelt daarbij een rol? Voor mij een aanleiding om me de afgelopen jaren naast mijn werk in de muziekindustrie te laten opleiden tot Lichaamsgericht Therapeut en Embodiment Coach.

Ik ben enorm gefascineerd door wie wij zijn als mens, het menselijk lichaam, ons zenuwstelsel, hoe we gevormd worden door wat er in ons leven gebeurt en hoe dat zich uit in ons gedrag en in het lichaam. Ons zenuwstelsel dient ons altijd, het zorgt ervoor dat ons lijf zich onder alle omstandigheden aanpast naar de beste overleving. Maar soms is het langdurig aangepast op een overleving die nu niet meer dienend hoeft te zijn. Bijvoorbeeld door stress, doordat je te veel op je bord hebt liggen, niet weet wat je precies wil, of doordat je het moeilijk vindt grenzen aan te geven en je alsmaar door blijft gaan of doordat er veel van je gevraagd wordt in de huidige maatschappij. Of misschien wel door een scheiding of een verlies, of andere pijnlijke en verdrietige ervaringen recentelijk of in je jeugd, of door ander trauma wat je is overkomen.

Ook arbeidsprocessen, bedrijfssfeer, de manier waarop projecten tot stand komen en uit worden gevoerd etc. worden altijd beïnvloedt door de staat van zijn van de mensen die erbij betrokken zijn. Wanneer deze mensen in hun kracht staan en op de juiste plek zitten, dan worden projecten over het algemeen goed uitgevoerd en dan heerst er vaak een evenwichtige onderlinge sfeer en verlopen arbeidsprocessen meestal efficiënt en optimaal. Wanneer iemand bijvoorbeeld niet op zijn plek zit of te maken heeft met veel stress en dat niet weet te reguleren dan heeft dit automatisch invloed op de werksfeer en op de werkprocessen en uitvoering van projecten. Een heel logisch proces en een proces wat als coach en lichaamsgericht therapeut goed positief te beïnvloeden is.

En misschien heb je gewoon de wens om je patronen en overtuigingen te onderzoeken, je kwaliteiten te ontwikkelen, oude overtuigingen achter je te laten of meer aanwezig te zijn in je lichaam.

In alle gevallen begeleid ik je graag in het onderzoek naar jezelf en het proces van zijn met wat er is om meer balans te vinden.

Locaties:

Bussum: Het Ontwikkelhuis, 1e Industriestraat 25B
Amsterdam: Studio Veerkracht